Ahlat ağacı

sagaltman.com » Meyveler
01:46 22-08-2018 | icon 8116
Ahlat ağacı

Ahlat ağacı

Ahlat doğada çok faydalı bir meyvedir. Aslında bu kadar değerli bir meyve hakkında da bilgilendirmek gerekir.
Yabani armut ya da ahlat dağda yetişen ve kendi kendine doğal olarak yetişen kısa boylu gülgillerden bir bitki türüdür.
Avrupalı lokman hekimler kanın temizlenmesi konusunda sürekli bahsetmişlerdir.
Lokman hekimlerimizde bu konuda ahlat tavsiye etmiştir.

Ahlat faydaları
Panzehir özelliği bulunmaktadır.
İshal keser.
Kanı temizler
İdrar yollarının çalışmasını düzenli olmasını sağlar.
Mide rahatlatır.
Kabızlığı önler.
Mide ve bağırsağı güçlendirir.
Sakinleştirici özeliği var.
Böbreklerin düzenli çalışmasını sağlar.
İç organları temizler.
Karaciğeri temizler.
Kansızlıkta faydalı.
Vücuttaki fazla artık maddeleri dışarı atar.
Sirozda güvenle yenebilir.
Diyaliz hastaları için suyu boşaltır.
Sedef ve egzama hastaları için kabı temizler kaşıntıyı alır.
Kalp hastalarını düzene solar.
Zihni açar.

 


T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü ile sinema alanındaki meslek örgütü temsilcilerinden oluşan 17 kişilik seçici kurul, ABD"de yapılacak 91. Akademi Ödülleri (OSCAR) Yabancı Dilde En İyi Film Dalı’nda Türkiye adayını belirlemek üzere değerlendirme toplantısını gerçekleştirdi.
Sanatsal Etkinlikler Komisyonu’na başvuran 12 filmin değerlendirildiği Kurul’da yönetmenliğini Nuri Bilge Ceylan’ın yaptığı Ahlat Ağacı filmi, Türkiye’nin Yabancı Dilde Oscar adayı olarak belirlendi.
İlk bölümü 1 saat 15 dakika ikinci bölümü ise 2 saat süren Ahlat Ağacı; Koza (1995), Kasaba (1997), Mayıs Sıkıntısı (1999), Uzak (2002), İklimler (2006), Üç Maymun (2008), Bir Zamanlar Anadolu’da (2011) ve Kış Uykusu (2014) filmlerinden sonra Nuri Bilge Ceylan’ın dokuzuncu filmi olarak seyirciyle buluştu.
AHLAT AĞACI KONUSU
Çanakkale’nin Çan ilçesinde ve civar köylerde çekilen Ahlat Ağacı"nın merkezinde, yazdığı kitabı bastırmaya çabalayan Sinan adlı edebiyat aşığı bir genç var.
Film temelde kendini var etmeye çalışan bir gencin, köyün değer yargılarının dışında yaşayan, bu nedenle kimse tarafından onaylanmayan babasıyla, kendisiyle ve çevresiyle olan ilişkilerini konu alıyor. Nuri Bilge Ceylan’ın neredeyse bütün filmlerinde olduğu gibi bu filmde de karakterler iç dünyalarında yarım ve kusurlular.
Sürekli bir tamam olma, bütünde yer edinme uğraşı içindeler.
Film, hayat oyununu ve bu oyunun kuralsızlığını öyle ustalıkla anlatıyor ki, zaman zaman kendine ve yaşadığı topluma yabancılaşan, topluma uyamadığı için yalnız kalan ve yalnızlığın insan doğasına aykırılığı nedeniyle iç hesaplaşma yaşayan ana karakter Sinan’da kendinizi buluyorsunuz. Film ilerledikçe gündelik yaşam, toplumsal çelişkiler, bunalımlar, taşra çatışmaları, sinir bozucu polemikler, iki yüzlü insanlar, çıkar ilişkileri tüm gerçekliği ile sizi içine alıyor.

0.096172094345093